Nieuws

Amsterdam Law Trials | Eerste ronde

De voor de oud-Phaedreanen beroemde en beruchte muren van de Oudemanhuispoort waren het toneel voor de eerste ronde van de ALT 2022!

In de klassieke lokalen mochten de derdejaars honoursstudenten hun opgedane kennis en ervaring ten tonele brengen als magnum opus van hun bachelor honourscarriëre. De UvA studenten namen het op tegen de studenten van de honoursprogramma's PPLE, AUC, VU honours en het ULC. Het was zoals altijd prachtig om te zien hoe de studenten reeds zijn in het aanwenden van hun retorische vaardigheden. 

De zaak betrof een vrouw die een gezond kind had gebaard van een anonieme donor maar zij kwam er later via het nieuws achter dat de donor haar eigen dokter was, een zogenaamde "spermadokter". Het was voor de studenten de truc om te bepalen of zij inzetten op een onrechtmatige daad, met de vraag of er wel schade was, of op contractbreuk, terwijl de dokter aan de eisen die de vrouw aan de donor had gesteld zou kunnen voldoen. 

Aan het eind van de dag werden de winnaars van de eerste ronde bekend. Namens de UvA en Phaedrus zijn er een aantal finalisten!

Best speaker: Janne Jet Rademaker (Jaar '20)

Best lawyer team: Jessica Udeh (Jaar '20) & Ellis Vrijbloed (Jaar '20)

Best judge: Katarina Mlynárčiková (Jaar '20)

Allen gefeliciteerd met deze prachtige prestatie en natuurlijk ook onze bewondering voor de mooie optredens van de andere Phaedreanen!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren