Nieuws

Masterclass Mediation & Privacy/IT | NautaDutilh

Masterclass Mediation & Privacy/IT | NautaDutilh

Met de masterclass van NautaDutilh rondden de derdejaars (Jaar '20) de Academic Excellence Track en daarmee het honoursprogramma af!

De masterclass stond in het teken van mediaton, de academisch vaak ondergesneeuwde vorm van geschilbeslechting die in de praktijk heel vaak voor komt. De casus stond in het teken van Privacy/IT en ging om een driepartijenverhouding waarbij schade geleden was door één partij door onzorgvuldigheid bij de andere twee. Alle partijen wilden echter niet de gang naar de rechter maken, want ze wilden nog met elkaar verder. Mediation was dus bij uitstek de geschikte vorm van geschilbeslechting voor deze zaak. Bij de casus werden de studenten in drie groepen opgesplitst en ieder vertegenwoordigden zij één partij. Bij de casus moest rekening gehouden worden met (technische) Privacy/IT elementen, zoals de moeilijkheid voor één partij om te switchen naar een ander datacentrum vanwege connectivity problemen die dat met zich mee zou brengen. Twee studenten van iedere groep gingen uiteindelijk in conclaaf in een mock mediation sessie en een mooi schouwspel ontstond. De Phaedreanen kwamen soms venijnig tegenover elkaar uit de hoek maar zoals het onze leden betaamt, wisten zij een compromis te bereiken. Een leuke interactieve manier om kennis te maken met de werking van mediation in de praktijk. 

Wij feliciteren de derdejaars met het afronden van de AET en wensen hun veel succes met de laatste loodjes van hun scriptie en hun verdere academische loopbaan!

 

Het VIIe Bestuur

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren