Nieuws

Masterclass Recht op Euthanasie | mr. Tim Vis & prof. Miranda de Meijer

Masterclass Recht op Euthanasie | mr. Tim Vis & prof. Miranda de Meijer

Een masterclass deluxe, zo kan de masterclass van mr. Tim Vis & prof. Miranda de Meijer wel genoemd worden, want er waren dus niet één maar twee hoogwaardige sprekers die hun kennis deelden met de Phaedreanen!

De masterclass behandelde een casus vergelijkbaar met de in het landelijk nieuws spelende zaak over Coöperatie Laatste Wil, die een zelfdodingsmiddel verschafte aan leden van deze vereniging. Om deze zaak te behandelen was voor een geheel nieuw model gekozen. De Phaedreanen werden in eerste instantie tijdens het eerste uur in twee groepen gesplitst, de eerste groep bekeek de zaak vanuit het oogpunt van een advocaat onder leiding van Tim Vis en de tweede groep bekeek de zaak vanuit het oogpunt van een officier van justitie onder leiding van Miranda de Meijer. Deze groepen werden ook weer verdeeld in twee groepen, de ene groep behandelde de civiele aspecten van de zaak en de andere groep de strafrechtelijke elementen. 

In het tweede uur stonden de verschillende groepen ten overstaande van alle Phaedreanen tegenover elkaar in een pleitwedstrijd waarin zij hun opgedane kennis ten toon konden spreiden. De advocaten en officiers deden dit op bevlogen en creatie wijze en kregen de handen van de mede Phaedreanen op elkaar!

Wij willen graag Tim Vis & prof. Miranda de Meijer bedanken voor deze ontzettend geslaagde masterclass. Een dergelijke opzet is zeker voor herhaling vatbaar!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren